RACING

Smuggler Racing Team består av två team, offshore 3A & 3B.

Vi har två båtar “in action”; ett Girl-Team A-73 och det andra laget kör i offshore 3B, B-32.

Facebook-sidan uppdateras kontinuerligt med allt från bilder till placeringar. Utan lagets samarbete skulle detta inte ha varit möjligt! Kolla in Webbtracking under tävlingarna för att se oss tävla live!

Även utvecklat med teamet finns Smuggler RS!

Offshore 3

Offshore 3A och 3B är kategorier inom offshore-racing som regleras av UIM (Union Internationale Motonautique). Båda kategorierna används för att tävla med båtar som har en motorstyrka om 115 hästkrafter. Här är några specifika skillnader mellan de två klasserna:

 1. Offshore 3A:

  • Endast enskrovbåtar tillåtna.
  • Båtlängd mellan 5,75 och 7 meter.
  • Maximal bredd på 1,95 meter.
 2. Offshore 3B:

  • Mix av katamaraner och enskrovbåtar.
  • Ingen breddbegränsning.


I båda klasserna måste båtarna använda “gröna” motorer med 115 hästkrafter, och de enda tillåtna modifikationerna på båtarna gäller monteringen, styrsystemet och vattenupptagningsanordningarna. Motorerna ska vara 100% original och får inte modifieras för att öka prestandan.

B-32

Smuggler Racing Team består av två team, offshore 3A & 3B.

 • Pilot: Rasmus Hamrén
 • Co-Pilot: Madeleine Samuelsson
 • Båt: Twister 20 Special
 • Motor: Mercury ProXS 115
 • Maximal hastighet: Omkring 75 knop


Info: Rasmus Hamrén har tidigare tävlat i offshore 3A och placerat sig i Europeiska Mästerskap, Världsmästerskap och Regionala Mästerskap. Från 2016 började Rasmus även tävla i 3B-klassen och har från 2017 enbart kört 3B. Båten har en unik design men är en Twister 20 i grunden. Rasmus och teamet byggde hans tidigare 3A-båt själva. Han har haft Filip Eriksson som navigator men bytte 2017 till Linnea Carlsson och Madeleine Samuelsson. Madeleine och Rasmus kör nu tillsammans och har haft framgång i de flesta tävlingarna, inklusive att bli svenska, nordiska och europeiska mästare, och siktar nu på världsmästerskapet.

A-73

 

 • Pilot: Lina Hamren
 • Co-Pilot: Wilma Jansson
 • Båt: Smuggler RS
 • Motor: Mercury ProXS 115
 • Maximal hastighet: 65 knop.

 

Lina och Wilma bildar tillsammans ett av de få tjejlagen inom offshore-racing i Sverige. Lina har tidigare uppvisat en rad framgångar och deltagit i sporten, bland annat genom att placera sig i Classic offshore och genom sitt tävlande tillsammans med Jenny som partner. Under Smögen 2017 assisterades de av Albin, en tidigare förare i teamet, som navigator och de slutade på andra plats i en tvådagars tävling. Några av deras mest framstående meriter inkluderar att vara vinnare av Classic 1 litre Cup 2017, vinnare av Classic Cup 2017 och en tredjeplats i Offshore 3A 2019 innan de tog en paus.

Från 2022 har Wilma Jansson anslutit som co-pilot och teamet har fortsatt att visa sin kompetens och framgång inom sporten. Team A-73 vann inte bara Nordiska mästerskapen 2022, utan försvarade även sin titel framgångsrikt genom att bli Nordiska mästare igen 2023, vilket ytterligare bekräftar deras skicklighet och ihärdighet inom offshore-racing.

Dessa båtar och deras team illustrerar den variation och konkurrens som finns inom offshore racing i Sverige och ger insikter i de olika klasserna och tävlingsformaten inom sporten.

Sponsorer

Bobs Machine

Bob’s Machine är ett företag med specialisering på båt-liftar sedan 1978 och har varit innovativa med att introducera bland annat flerfärgsalternativ och uppgraderingar inom CNC-fräsning och 3D-modellering.

Bilbolaget

Bilbolaget i Norrtälje är en lokal bilhandlare och verkstad som erbjuder nya och begagnade bilar från flera märken, samt ett brett utbud av bilrelaterade tjänster.

Arena för utveckling

Arena för Utveckling bedriver daglig verksamhet inom vård och omsorg i Stockholm och omnejd, med fokus på personlig utveckling och utbildning.

Bergshamra varv

Bergshamra Varv specialiserar sig på utombordsmotorer och båtar, och erbjuder försäljning, service och reservdelar samt sommar- och vinterplatser för båtar.